Rekapitulace trhu a plán na další týden

sobota 22. srpna 2009

Během posledních tří týdnů akcie přibraly neuvěřitelných 35%. Dle mého je trh neuvěřitelně překoupen a každý, jak analytici, tak i Warren Buffet o tom psal, očekáváme, že dříve nebo později toto praskne.

Přejděme k plánům na další týden.

Ve středu po uzavření trhu oznámí výsledky společnost ECM, která by díky negativnímu přecenění portfolia měla za první pololetí tohoto roku vykázat ztrátu 18 mil. EUR. NAV by od začátku roku měla klesnout o 16 %.
Ve čtvrtek oznámí své výsledky společnosti Pegas, Orco a AAA Auto. Pegas by především díky silnému 1Q měl za první pololetí vykázat na provozní úrovní zisk 21,8 mil EUR (+5,2 % r/r), zatímco výsledky za 2Q by již měly vykázat meziroční pokles. Autobazary AAA by za 2Q měly vykázat hrubý zisk 12 mil EUR, což je meziroční propad o 33 % díky nižším prodejům aut. Ovšem čistý zisk by se díky úsporným opatřením měl přehoupnout z loňské ztráty 2,5 mil. EUR do zisku 1,6 mil. EUR. Po uzavření trhu oznámí výsledky developerská společnost Orco, u které očekáváme za první pololetí ztrátu 136 mil. EUR díky negativnímu přecenění portfolia. NAV by od začátku roku měla poklesnout o 36 %.
V pátek oznámí výsledky za první pololetí Philip Morris, u kterého očekáváme čistý zisk na úrovni 792 mil korun (+72% r/r), když na rozdíl od předchozí roku výsledky neovlivní tvorba zásob.

0 komentářů: