Google Adsense

neděle 22. března 2009


Google Adsense
Služba, jenž si na světě získala zástupy příznivců. Google dal možnost milionům lidí na celém světě vydělávat peníze jejich koníčkem - tvorbou webových stránek, na kterých následně vystavují cílené reklamy.
Marketingové oddělení společnosti Google si tak dlouho lámalo hlavu, jak pořádně využít potenciál internetu, až na to kápli. Kdo hledá, najde. Dáme lidem šanci udělat pár dolarů s tím, že si rapidně zvýšíme image firmy. S příchodem cílené reklamy se z internetu začíná stávat smetiště stránek, které mezi sebou soupeří v návštěvnosti. 
Společnost vycítila, že by systém šel ještě více vyšperkovat a chce využívat obsah uživatelova počítače k zjišťování jeho koníčků, aby tak mohl poskytovat vhodnější reklamy. Nový systém reklamy se jmenuje Zájmově orientovaná reklama.
Pokud jako webmaster webových stránek umístíte tuto reklamu na svůj web a návštěvníci ji budou proklikávat, získáváte část peněz, které inzerent platí společnosti Google. Průměrně za jeden proklik získáte pár centů. Ač se to nemusí zdát, hlavně stránky s vysokou návštěvností tak nejen hodně vydělávají, ale současně tim roste i jejich cena, resp. spíše doména, na které funguje.
Při výběru vytváření webů za cílem zisku je nejprve nutné prověřit konkurenci a svou schopnost plnit weby kvalitními informacemi. Jak se tyto dva kroky mohou zdát snadné, opak je pravdou. Pomocí Google Adsense se dají vydělávat slušné peníze. Každý, kdo nějakou navštěvovanou stránku vlastní a chtěl by z ní něco vytěžit, má šanci.
Google Adsense - link
Google Analytics - link
Atraktivita 55%

0 komentářů: