Americká burza popadla druhý dech!

úterý 10. března 2009

Americká burza popadla druhý dech!

Americké akciové trhy zažily v úterý nečekaný vzestup. Po zprávách o pádech hodnot akcií jednotlivých firem v uplynulých dnech přišla úplně opačná. Index Dow Jones poskočil o 5,8 procent. Jedním z důvodů je zpráva o vývoji zisku bankovní skupiny Citigroup. Ta oznámila, že první dva měsíce roku byla v zisku. Díky 45 miliardám od americké vlády Citigroup dokázala znovu nastartovat.

Pražská burza posílila o 3,1 procenta a končila nejvýše za poslední tři týdny.

4 komentářů:

Petr řekl(a)...

Já bych nejásal předčasně. Rally nějakou dobu může pokračovat ale k počátku býčího trhu má situace podle mě ještě daleko.

Situace v bankovním sektoru pořád není dobrá,a to ani v Evropě. Zrovna dnes jsme uvolnil i pro neregistrované čtenáře svoji analýzu "Krachuje evropské bankovnictví?"

Jan Dvořák
http://pro-investory.cz/

Jan Zelinka řekl(a)...

5,8% však k jásotu vedlo zcela oprávněně. Ovšem máte pravdu, že do počátku býčího trhu má situace ještě daleko. V tom s vámi samozřejmě souhlasím.

Petr řekl(a)...

Bear market rally je klidně možné, klidně i 20-30%.

Víte, co mě utvrzuj v názoru, že na dně nejsme? To narůstající množství článků typu "kupujte, akcie jsou nejlevnější za 10, 15, 20 let", a to i na US stránkách. To není typické pro dna trhů.

Jan Zelinka řekl(a)...

Čím víceletých minim bude probouráváno, tím více takových zpráv se bude logicky objevovat a každá bude vyřvávána víc a víc nahlas. Dno je na nule, to víme na 100% přesně ;-)